[top]

Rozlúčka so slobodou, svatba

Karnevalové kostýmy

Detské kostýmy

Kostýmové doplnky

Karnevalové masky

Klobúky

Mikuláš, Santa, čerti, anjeli

Parochne, fúzy a farby na vlasy

Makeup, kontaktné šošovky, umelé riasy a ďalšie dekorácie

Havajská párty

Halloweenska párty

Srandičky a žartíky

Originálne darčeky

Párty doplnky

Pre športových fanúšikov

Halloween

Halloween je anglosaský ľudový sviatok,  ktorý sa slávi 31. október. Deti sa obliekajú do strašidelných kostýmov a chodia od domu k domu s tradičným porekadlom Trick or treat (Koledu, koledu) a „koledujú“ o sladkosti. Sviatok sa slávi väčšinou v anglicky horiacich zemiach,  prevažne v USA,  Kanade,  Veľkej Británii,  Írsku,  Austrálii,  Novom Zélande. Halloween vznikol z kresťanských osláv sviatku Všetkých svätých a pravdepodobne i z predkresťanského keltského sviatku Samhain - obdoby našeho Nového roku. Názov vznikol skrátením anglického „All-Hallow-even“,  teda „Predvečer Všetkých svätých“.

Tradičnými znakmi Halloweenu sú vyrezané tekvice so sviečkou vo vnútri,  zvané Jack-o'-lantern,  ďalej čarodejnice,  duchovia,  čierne mačky,  metly,  oheň,  príšery,  kostlivci atd. Farby čierna a oranžová.

V posledných rokoch sa Halloween slávi stále viacej aj v Slovenskej Republike. Každoročne sa konajú Halloweenské párty,  kedy sa bary,  kluby či diskotéky premenia v miesta s hororovou výzdobou. Účastníci sa obliekajú do najrôznejších kostýmov typu Scary Movie (Vreskot),  upírov,  duchov,  kostlivcov a najrôznejších strašidiel pomazaných krvou. Okrem tekvice sa typickou dekoráciou stávajú  pavúky v pavučinách,  myši a najrôznejšia háveď.